AKTUELNO

SRBIJA MEĐU NAJTRAŽENIJIM DESTINACIJAMA ZA TURISTE IZ EMIRATA: Najzanimljiviji smo im tokom leta Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata ovog leta najverovatnije će se odlučiti da odmor provedu u Istočnoj Evropi, a Srbija i Bosna i Hercegovina su u samom vrhu izbora destinacija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Pozivajućise na Gulfnews, najposećeniji portal vesti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, PKS dodaje da su među ostalim favoritima Turska, Gruzija i Jermenija "Činjenica da je Srbija vodeća turistička destinacija za goste iz UAE je najjasniji dokaz da je sve što smo radili u proteklih godinu dana - dalo najbolje moguće rezultate. Kada smo otvorili Kancelariju PKS, nekoliko meseci pre pandemije koronavirusa, krenuli smo sa misijom da na najbolji način predstavimo Srbiju i njene trgovinske, turističke i investicione potencijale - učestvovali smo u obnovi aviosaobraćaja, privrednom povezivanju, uspostavljanju koridora između Srbije i UAE. Očigledno da smo u toj misiji bili uspešni", kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

On je ukazao da PKS može biti ponosna na reputaciju Srbije u Emiratima i naredni korak je da tu dobru reputaciju dalje gradi i da jača ekonomske odnose između Srbije i UAE, ali i regiona Zapadnog Balkana i zalivskih zemalja.

Selaković podsetića da je Srbija prošle godine uvrštena i na listu preporučenih destinacija za građane Dubaija, što takođe doprinosi povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

Prednosti popularnih istočnoevropskih destinacija, među kojima je i Srbija, jesu jednostavan proces dobijanja vize i dostupnost različitih opcija letova, ukazuju predstavnici turističkih agencija u Abu Dabiju.

Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojom su UAE uspostavili putnički koridor, što znači da putnici više ne moraju da idu u karantin po dolasku, ističe se u saopštenju.

Autor:

#Srbija

#Turizam