AKTUELNO

Milorad Grčić, v. d. direktor „Elektroprivrede Srbije“ oglasio se povodom dešavanja u instituciji "Petnica" osudivši dešavanja koja su u danima za nama potresla Srbiju.

Šokiran sam i i zgađen dešavanjima u instituciji kao što je Istraživačka stanica Petnica, a posebno time da su vodeći ljudi te cenjene obrazovne institucije godinama znali šta se tamo dešava. Sramno je da su više od 10 godina zataškava takav zločin.

 Ne znam kako su mogli da spavaju, žive znajući da neke devojčice preživljavaju traume nastale u Petnici. Kao čovek, roditelj i direktor kompanije gde su žene na svim pozicijama rukovođenja, morao sam da se oglasim.Posebno je sramota je i licenerno da bivši direktor Petnie zlostavljača gleda kao žrtvu, svesno prikriva dokaze kako bi svo vreme koristio ime institucije na čijem je čelu za svije poslove i lobiranja.

Posle jezivih ispovesti, molim nadležne da detaljno ispitaju uloge svih odgovornih kako bi se skinula senka nad radom Petnice i kaznili oni koji su naneli neizmeni bol i traume nedužnim osobama. To je jedini način da žrtve dobiju makar deo pravde, a da se Petnici vrati stari ugled kako bi i na dalje radila na razvoju vrhunskih naučnih talenata.