AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas kolektivne ugovore sa poslovodstvom i sindikatima EMS-a i „Transnafte“.

“EMS i „Transnafta“ su strateški važne kompanije koje imaju veliki značaj za energetsku bezbednost Srbije i bez kojih je nemoguće zamisliti dalji razvoj energetskog sektora i regionalno povezivanje. Želimo da zaposleni u EMS-u imaju dobre uslove za rad jer obavljaju važan, odgovoran i neretko rizičan posao, a da pritom u strukturi zaposlenih preovlađuju visokoobrazovani. Isto se odnosi i na „Transnaftu“, kao preduzeće od kojeg u budućnosti očekujemo još bolje rezultate i ulogu nosioca u novim projektima“, rekla je Mihajlovićeva.

“Posebno hvala sindikatima EMS-a i „Transnafte“ na zajedničkom radu na kolektivnim ugovorima. Znajte da u Vladi Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike imate partnera koji je uvek spreman da razgovara i da zajedno sa vama radi na unapređenju poslovanja i uslova rada”, navela je ona.

Kolektivne ugovore potpisali su, za EMS direktorka Jelena Matejić i predsednik sindikata ovog preduzeća Radomir Petrović, a za „Transnaftu“ direktor preduzeća Bogdan Kuzmanović i predsednik sindikata „Transnafte“ Milojko Glavonjić.

#EMS

#Transnafta

#Zorana Mihajlović