AKTUELNO

Kako je krenula letnja sezona i kako su otvorene granice te konačno možemo da putujemo i idemo na letovanje, pojedine turističke agencije su počele s prevarama!

- Novembra 2019. sam uplatio letovanje u Eviji u Grčkoj, preko turističke agencije (ime poznato redakciji). Međutim, zbog koronavirusa prošle godine to je bilo otkazano. Zato je put odložen za 21. jun ove godine. Aranžman je koštao 490 evra, a nekoliko meseci pre toga nam je potvrđeno da idemo na put i da ćemo vaučere dobiti pre samog polaska. Pred sam polazak, juče sam dobio mejl da je aranžman otkazan. Agencija je zatvorena, odnosno prešli su na rad od kuće zbog epidemiološke situacije, a na pozive na ostavljeni broj telefona niko ne odgovara - rekao je za medije prevareni građanin (ime i prezime poznato redakciji) i dodao da su neki ljudi juče otišli za Makedoniju i sutra treba da uđu u Grčku, a nisu znali da su im aranžmani preko noći otkazani:

Foto: Pixabay.com

- Ko zna šta će oni raditi, pogotovo oni koji su krenuli s decom. On navodi da je pozvao Nacionalnu asocijaciju turističkih agencija Juta, gde je dobio informaciju da pomenuta agencija nije njihova članica.

Foto: Unsplash.com

Aleksandar Seničić, direktor Jute, rekao je za Kurir da kada se nešto ovako desi a turistička agencija je njihova članica, onda Juta može da ponudi pomoć u pravnom smislu, pa i u smislu realizacije putovanja ukoliko je to moguće.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- To je grčka velika agencija koja ima svoje poslovnice u Srbiji i problem je što je centrala u Grčkoj zapala u probleme. Ljudima bih savetovao da se obrate turističkoj inspekciji jer ona jedino ima nadležnost da preduzme određene radnje - poručio je Seničić.

Mediji su pozvali pomenutu turističku agenciju, kao i nadležnu turističku inspekciju, ali nije bilo odgovora.