AKTUELNO

Ova manifestacija biće održana od 16. do 30. decembra.

Gradski menadžer, Goran Vesić najavio je da će Dečja nova godina biti održana na Beogradskom sajmu. od 16. do 30. decembra.

On je dodao da će u tom periodu deca imati priliku da uživaju u raznim programima koji će biti "potpuno besplatni".

-Svakog dana za decu će biti održane po tri predstave, osim 19. decembra, na Svetog Nikolu, kada će biti jedna predstava - naveo je Vesić novinarima na Sajmu nameštaja u Beogradu gde se danas na štandu Šumarskog fakulteta družio sa mališanima iz vrtića "Vila" koji su pravili novogodišnje ukrase.

Foto: foto: Tanjug

Vesić je naglasio da će svi programi u okviru Dečje nove godine biti potpuno besplatni.

-Dečja nova godina je postala tradicionalna u Beogradu, nezavisno od proslave Nove godine koju organizujemo na centralnom trgu. Mislim da je ovaj dvonedeljni program koji pravimo za decu nešto što je zaista dobro i čime se mi ponosimo jer je prošle godine više desetina hiljada dece prošlo kroz ovaj program i svi su bili oduševljeni - rekao je Vesić.

On je rekao da će, povodom novogodišnjih praznika, za decu biti organizovan i poseban program na Tašmajdanu gde će ove godine biti otvoreno zimsko klizalište.

-Biće to prilika da se i neki stariji sugrađani podsete kako je to bilo 60-ih i 70-ih godina kada je klizalište na Tašmajdanu bilo jedino u Beogradu - dodao je Vesić.

Pomoćnica direktora za programske delatnosti Dečjeg kulturnog centra Beograd Leontina Vukomanović je izrazila zadovoljstvo što će i ove godine učestvovati u programu Dečje nove godine.

Foto: foto: tanjug/R.Prelić

-Beogradski sajam se prošle godine pokazao kao izvanredan domaćin. Bilo nam je toplo, bilo nam je udobno, imali smo svi mesta za parking, autobusi gradskog saobraćaja su dovozili decu besplatno iz vrtića na predstave - navela je ona.

Kako je dodala, ove godine će u okviru Dečje nove godine, osim pozorišnih predstava, biti organizovani i mužicko-scenski programi gde će deca imati priliku da se druže sa poznatim ličnostima.

Kako je rečeno, osim Leontine, tu će biti Boda Ninković, Minja Subota, Peđolino, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević...

Č.N.

'