AKTUELNO

"Ljudi, da vam objasnim kakva je zemlja Srbija."

Moli i Met, mladi par iz Londona, već neko vreme boravi u poseti našoj zemlji. Posle uzduž i popreko pređene Vojvodine, zaputili su se na jug uživajući u Kragujevcu, Nišu i Leskovcu, a sada je čini se došao red da obiđu srpske planine. Oduševljenju našom hranom, ljudima, arhitekturom i mestima nije bilo kraja, pa je pala odluka da neko vreme provedu i na Zlatiboru.

Odande su se uputili na Taru i, prema njihovim rečima, ostali šokirani onim što su videli. Najpre su stigli na Mitrovac i posetili informativni centar, gde ih je zatekla, ali i zabrinula činjenica da postoji mogućnost da nalete na mrkog medveda i ta misao ih nije naspustila ni kasnije, krenuvši u obilazak.

"Ovo nikako nisam očekivala"

Odlučili su da otkriju šta to kriju poznati vidikovci.

- Ovo ovde je kanjon Drine, prirodna granica između Srbije i Bosne, jel možete uopšte da zamislite da je ovo Bosna? Nisam očekivala ovo, nisam očekivala da će biti ovako dobro - kaže Moli, pokazujući sa vidikovca.

- Ovo mora da je najlepša tačka Srbije, bukvalno sam ostao bez teksta - kaže Met.

Potom su otišli na glavni vidikovac Banjska stena.

- Izgleda kao pozadina na ekranu! Nećemo stići sve što smo planirali, jer smo se zadržali ovde, ali nije nam žao, jer je ovo jedan od najlepših pogleda koje možete da nađete bilo gde u svetu - oduševljavao se Met.

Na kraju video snimka, sa pratiocima su podelili i utiske o ovom delu naše zemlje.

- Nacionalni park Tara je, iskreno, neverovatan, ali treba vam par dana da sve obiđete. Mi smo se odvezli da vidimo najlepši pogled na Tari, verovatno i u celoj Srbiji. U narednim danima sigurno ćemo još istraživati Taru - zaključio je par.

#Putovanja

#Srbija