AKTUELNO

Zbog približavanja letnje sezone i najave otvaranja granica EU, mnogi su požurili da izvade dokumenta, međutim to je u ovom trenutku gotovo nemoguće.

Zakazivanje termina za pasoš ranije je bilo moguće mesecima unapred, a sada je termin moguće dobiti samo 30 dana unapred preko onlajn platforme na e-upravi.

U Beogradu se u pojedinim opštinama na termin čeka sve do juna.

Elektronska prepreka

Kada odete na sajt eUprave i poželite da zakažete svoj termin, suočićete se sa neprijatnom činjenicom da su termini odavno popunjeni - često i mesec dana unapred.

Razlog ove zbrke je promena pravila - ranije je preko eUprave moglo da se zakaže i nekoliko meseci unapred a sada je maksimum mesec dana.

Novina je takođe da nema odvojenih termina za pasoš i ličnu kartu a kako sve zavisi od brzine službenika policijske stanice, može vam se desiti da čekate čak i kad dođete u vreme "svog termina".

Ako pokušate da na sajtu eUprave zakažete termin za pasoš, ovo su rezultati:

Prvi termini tek u junu

U glavnim beogradskim opštinama termina u narednih 15 dana gotovo da nema.

Novi Beograd

Situacija je daleko najkritičnija na Novom Beogradu, gde su svi termini do 8. juna popunjeni. Sajt nam je omogućivao samo da zakažemo od tog datuma - a kako je navala tamo uvek velika, pitanje koliko će dugo i ti termini biti dostupni - kada postanu dostupni, velika je verovatnoća da će biti zauzeti.