AKTUELNO

Bliži se izbor za novo rukovodstvo UNS-a koje je planirano za 29. maj, a već počinju tenzije u ovom udruženju. Aktuelni predsednik UNS-a Vladimir Radomirović kaže da se ubedljiva manjina novinara žalila, jer su se učlanili novi novinari.

Nedavno se grupa članova obratila upravi i poručila kako ih brine što, kako su naveli, prorežimski novinari postaju deo ovog udruženja. Radomirović kaže da u UNS-u ne dele novinare, kao i da svi novinari rade isti posao.

Foto: TV Vesti

Ti novinari su ubedljiva manjina i to je čudno što se bune jer se učlanjuju novi novinari. Oni dele novinare na nekakve režimske i druge, to nije politika UNS-a. Mi ćemo se boriti za prava svih novinara i jednake uslove i da više ne bude tog deljenja. Svi mi radimo isti posao i ne možemo tako deliti našu profesiju - izjavio je Radomirović.

Radomirović dodaje i da je važno da se novinari zajedno bore za svoja prava, kao i da je ova profesija poslednjih decenija, kako je istakao, unižena. Kaže i da će se novinari lakše izboriti s pritiscima i kritikama, ukoliko bude više članova, kao i da se nikako više ne sme dozvoliti da neki novinar doživi fizičko nasilje, a da se na to ćuti.

Foto: TV Vesti

Podatke ko se prijavljuje za članstvo u UNS ima samo komisija koja to odlučuje, ne odlučujem ja o tome. Ja ne znam da li će ovi ljudi ispuniti sve uslove koji su potrebni, ali nema bojazdi da će se udruženje prikloniti nekoj političkoj opciji. Važno je da se zajedno borimo za naša prava, za profesiju koja je unižena poslednjih decenija i što više nas bude u udruženju, lakše ćemo se izboriti i s pritiscima, pogledima i kritici javnosti. Ne smemo dozvolit, kao što se dešavalo vašim novinarkama, da ih neko napadne ili udari, a da se ćuti na to i da neko podržava napade na novinare Pinka i drugih medija - priča Radomirović i dodaje:

Foto: TV Vesti

Mi treba da se borimo za profesionalno novinarstvo, da obezbedimo svima da mogu da rade svoj posao bez straha i pritisaka. Važno je da sve naše kolege, imaju zaštitu, mi imamo advokate, 24 sata dnevno svako od kolega može da se obrati advokatima kada mu je potrebna pomoć. Nećemo praviti razlike među novinarima - rekao je Radomirović za TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!