AKTUELNO

Profesor doktor Ljubiša Rakić kaže da je još uvek teško govoriti o posledicama korone i istče da se nada kako će svi detalji novih istraživanja biti poznati za nekoliko meseci.

Kada je reč o uticaju korone na organizam, Rakić je za TV Vesti rekao kako promene, ukoliko dođe do njih, nastaju u manjem stepenu.

Foto: TV Vesti

Teško je to govoriti, jer su u toku detaljna istraživanja. Nadam se da ćemo za nekoliko meseci imati validne rezultate da kao nauka damo rešenje. Međutim, promene koje nastaju u manjem stepenu, za sada, u nervnom sistemu su rezultat teških promena u plućima - kaže Rakić i dodaje:
Kod većine oboljenja, mi imamo jednu lepezu promena. Sada, još nismo u situaciji da kažemo koje su to promene rezultat takvih i takvih promena u toku oboljenja. Odnosno, nije moguće zaključiti da li su te promene nastale zbog kovida - ističe Rakić.

Foto: TV Vesti

Rakić govori kako se zalaže za vakcinaciju, koja nam jedino može pomoći da pobedimo koronavirus, dodaje i da mu nisu jasne osobe, odnosno antivakseri, kao i da oni svojim ponašanjem ugrožavaju zdravlje ljudi.

Ono za šta se ja zalažem, kao većina kvalifikovanih doktora, je da nam je potrebna vakcinacija. Ja sam protiv ovih grupa ljudi koji bi želeli da sede u kafiću i da sutra dođu na kliniku i traže maksimalne uslove lečenja. Te grupe su štetne za zdravlje, a samim tim i za čoveka. Potrebno je da sprečimo ili ublažimo broj obolelih, da se pridržavamo mera koje je istakla Vlada, a ne da se zadovoljavamo želje da sedimo u kafani - rekao je Rakić.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!