AKTUELNO

Sela i obližnja naselja takođe su bila pod vodom.

Jako nevreme koje je sinoć zahvatilo područje Pirota, izazvalo je velike probleme meštanima kako u samom gradu tako i u  naseljima i pojedinim selima, jer veliku količinu vode nije odmah mogla da primi kišna kanalizacija, pa je u pojednim delovima grada voda ušla u podrume kuća.

Prema rečima koordinatora Gradskog štaba za vanredne situacije Sretena Savova, najviše kiše je palo u samom gradu i naseljima Prčevac, Đeram, Radin Do i Provalija.

- Centar grada je plivao u vodi a kanalizacija nije mogla odmah da primi ovako velike količine vode jer je procena da je za pola sata nevremena palo 20 litara kiše po metru kvadratnom. Bili smo na terenu i odmah reagovali. Obavestili smo JP ''Vodovod i kanalizacija'' koje je je intervenisalo tamo gde je zbog velikih količina vode došlo do začepljenja kišne kanalizacije, poput Ulice Cara Dušana, Šesti Kolosek, Kozaračke ulice, ali i ulica u naseljima Prčevac, Đeram, Provalija...- kaže Savov.

Pročitajte još: OČEKUJE NAS TEŽAK DAN! Mogući pljuskovi i grmljavina

Prema rečima Savova, jake bujične vode odnele su dva sokaka u selu Izvor.

Foto: Beta

- Bili smo sinoć u Izvoru a danas ćemo opet videti kako da ove sokake saniramo. Meštani sela su se brzo organizovali kako bi sprečili veće štete. U Kozaračkoj ulici u naselju Barje odakle su zvali pojedini gradjani, dve pumpe koje se nalaze na početku ulice, su radile ali ne mogu odmah da prime svu količinu vodu - kaže Savov, dodajući da će danas intervenisati svuda gde je potrebno.

Predsednik Saveta MZ Izvora Mile Tošić kaže da su se i ovoga puta meštani okupili kako bi rasčistili teren od silnih nanosa kamena i šodera.

Pala kiša kao za mesec dana

Direktor JP ''Vodovod i kanalizacija'' Zoran Nikolić kaže da su po pozivu Gradskog štaba za vanredne situacije odmah reagovali I imali dvadesetak intrevencija.

#Kiša

#Nevreme

#Pirot

#Poplave

#Voda

'