AKTUELNO

Do srede će biti promenljivo i nestabilno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, ponegde i sa uslovima za vremenske nepogode s jakim pljuskom, pojačanim vetrom i pojavom grada.

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i vremenske nepogode s obilnijim padavinama, pojavom grada i olujnim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena Celzijusa.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa lokalnim pljuskom i grmljavinom. U pojedinim delovima grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode, obilnije padavine, pojava grada i olujni vetar.

Vetar će biti uglavnom slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se oko 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period sa nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, malaksalosti i promenljivog raspoloženja. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja.

#Prognoza

#Vreme

'