AKTUELNO

Usled nedostatka cepiva u BiH, brojni građani su odlučili da iskoriste priliku koju nudi Srbija i besplatno se vakcinišu u Beogradu.

Na graničnim prelazima iz BiH ka Srbiji od jutros je pojačana frekvencija vozila, što se može povezati sa odlaskom državljana BiH na vakcinaciju protiv korona virusa u Beograd.

Prema informacijama BIHAMK-a gužve su zabeležene na GP Karakaj (Zvornik) i GP Rača, kao i na prelazima Šepak i Pavlovića most gde se formiraju duže kolone vozila.

Tokom subote i nedelje će se vakcinisati i privrednici iz BiH koji su dobili poziv kolega iz Privredne komore Srbije.

Kao što je već poznato, usled nedostatka cepiva u BiH, brojni građani su odlučili da iskoriste priliku koju nudi Srbija i besplatno se vakcinišu tamo, prenosi Klix.ba.

Za prelazak granice potreban je samo važeći pasoš, dok Srbija ne traži negativan PCR test za građane BiH prilikom ulaska u zemlju.

Za vakcinaciju nije potrebno nikakvo lekarsko uverenje iz BiH, kao ni uverenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 30 dana bila ozbiljnije bolesna.

Foto: kamere.amss.org.rs

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno.

Hotelski restorani i kafići mogu usluživati isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom, i to do 21 sat.

#AMSS

#Bosna i Hercegovina