AKTUELNO

Zlostavljanje može biti psihičko, emotivni i fizičko, kao i novčano, rekao je za TV VESTI advokat Leo Ivanišević.

"Ljudima je teško ponekad da shvate da se uopšte nalaze u takvoj situaciji, kao i da ne znaju kako da se ponašaju i šta dalje da rade. Često se dešava da se ljudi obrate za pomoć, ne zbog toga što misle da su u toksičnom odnosu, već zbog nekih drugih problema psihološke ili somatske prirode", rekao je Ivanišević.

Kako kaže, onda tek shvatimo da se nalazi u toksičnom odnosu koji lagano svaki dan po malo narušava vaše mentalno zdravlje.

"Nema malo slučajeva da je čak muškarac zlostavljan. Ne mali broj slučajeva postoji gde je muškarac primoran da trpi, pa se dešava da oporavak bude čak i mnogo duži i teži", rekao je Ivanišević.

Foto: TV Vesti

Kako kaže, deca često trpe zbog takvih odnosa, i dodaje da ukoliko postoji zlostavljanje bilo kakve vrste, zlostavljača i žrtvu treba razdvojiti.

Saša Kovačević je podelio svoju priču, gde je njegova trudna žena još u trudnoći krenula da ga, kako kaže, muči.

"Ona nije htela da pazi na bebu, morao sam da je molim da dođe u Beograd da se porodi. Sprečavala je mojim roditeljima da dolaze na više od sat vremena. Izolovala je dete kasnije od njih, za razliku od njenih roditelja", rekao je Kovačević.

Kako kaže, prošle godine bila je mesec dana u Orahuvcu, i dodaje da je nakon toga krenula samo da viče kako na njega tako i na dete.

Foto: TV Vesti

"Kada se vratila u Beograd, nastao je problem oko banalne stvari kada me je napala fizički. Tada sam se odlučio da prijavim policiji. U Centru za socijalni rad dokazano je da je vršeno i zlostavljanje psihičko nad detetom", rekao je Kovačević.

Ističe da je čuo kako viče na dete, i da je napravio snimak kojim bi mogao da dokaže da ona vrši psihičko nasilje nad detetom.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Dušica Spasić