AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas izjavio da su "pripadnici Žandarmerije spremni i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića".

Ministar je najavio da će "država učiniti sve" da im obezbedi još bolje uslove koji zahtevaju "više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti".

Vulin se sastao s komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, za koju je rekao da je "jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti" Srbije, saopštio je njegovo ministarstvo.

Ministar je u bazi beogradskog Odreda Žandarmerije gde je izvedena vežba rekao i da ta posebna jedinica policije "mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost zemlje i naruše javni red i mir".

Vulin je rekao da bezbednosni sistem Srbije "nikada neće dozvoliti, što je i pokazao, da kriminalci... šetaju slobodni misleći da su zaštićeni" i da "niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije".

#Aleksandar Vulin

#Žandarmerija