AKTUELNO

Knjiga „Aleksandar od Jugoslavije, autora Vuka privukla je veliku pažnju domaće javnosti. O istoriji, činjenicama, kao i svom delu, za TV VESTI govori književnik Vuk Drašković.

Drašković je rekao da je kralj Aleksandar najveća i neponovljiva ličnost u celokupnoj istoriji našeg naroda, a takođe ističe da ne veruje da ima omrženije ličnosti u našem narodu.

„Po nekima, on je kriv što 1918. nije stvorio veliku Srbiju, a po drugima, gde prednjače komunisti, a naročito Hrvati, omrznut je što je stvorio previše veliku Srbiju“, kaže Drašković.

Foto: TV VESTI

„Po trećima, a to je SPC, omrznut što nas je spojio sa jereticima. Što je pravoslavlje ujedinio sa rimokatolicima“, rekao je Drašković.

Kako kaže, ima i mnogo drugih razloga i svi su pogrešni i istorijski neodrživi.

„Niko ga nije toliko ponižavao i omaložavao kao beogradski krug dvojke. Tos u rodoljupci, oni koji su se junačili po kafanama i njemu zamerali što nije uradio ono što su oni, polupijani mislili da je morao i da je mogao“, rekao je Drašković.

Ističe da se njemu zamera zašto nije protivno saveznicima, koji su bili protiv stvaranja velike Srbije, krenuo silom to da postiže.

„Tako bi Srbija došla u prijateljstvo sa Francuzima, Italijanima i Amerikancima. Opredelio se da ne bude okupator, već da bude ujedinitelj. Da li je pogrešio najbolje se vidi danas. Ako je ovo sloboda koju smo sanjali, onda je Jugoslavija bila velika greška, a on veliki grešnik“, rekao je Drašković.

Foto: TV VESTI

Kako kaže, to naime nije tačno, jer ta država nije bila greška, već kako dodaje, svi mi u njoj.

Kako kaže, Jugoslavija je po njima bilo drugo ime za Srbiju, pa je on bio simbol velikosrpske hegemonije.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Vuk Drašković