AKTUELNO

Kompanija koja prati profesionalni razvoj mladih lidera i menadžera

Meridianbet nije samo lider u igrama na sreću u Srbiji – ova kompanija posluje na više od 30 evropskih i svetskih tržišta uspešno primenjuje inovativna rešenja koja razvijaju mladi stručnjaci iz Srbije. Prioritet u poslovanju ove kompanije predstavlja ulaganje u programe efikasne i široke upošljivosti mladih kadrova.

Imajući u vidu da je jedan od sistemskih problema naše zemlje neusklađenost između obrazovnih programa i potražnje na tržištu rada, kompanija Meridian je upravo usred turbulentne 2020. odlučila da pokrene ambicizoni projekat stipendiranja i programa praksi namenjenih studentima završnih godina akademskih studija u Republici Srbiji. 

Prva generacija stipendista kompanije Meridian postali su najbolji diplomci sa Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, koji su osnovne akademske studije u prethodnoj godini završili sa prosečnom ocenom 10.00, kako iz društveno – humanističkih, tako i prirodnih i tehničkih nauka.

I dok se globalna ekonomija čitave 2020. nalazila u velikoj krizi, kompanija Meridian baš tada, u prvih šest meseci prethodne godine, za celih 30% povećao broj novozaposlenih u Srbiji u odnosu na posmatrani period 2019. Angažovani su domaći mladi stručnjaci, najčešće svršeni studenti, koji razvijaju globalno najkonkurentnija rešenja u oblasti veštačke inteligencije, big data, dizajna video i slot igara, digitalnog marketinga. Naravno, ovaj trend se nastavlja i Meridian u 2021. lansira novi projekat "Moj prvi posao" gde će, u saradnji sa domaćim visokoškolskim ustanovama, ponuditi zaposlenje najboljim svršenim studentima.

Meridian već godinama aktivno učestvuje u projektima zapošljavanja mladih, u saradnji sa resornim ministarstvom i visokoškolskim ustanovama Republike Srbije.

#Meridian kladionica

#donacije zdravstvo

#drustvena odgovornost

#moj prvi posao

#praksa

#prosek stipendija

#prvi posao

#stipendije studenti

#zaposlenje studenti