AKTUELNO

Dok jedni podržavaju odluku o pomilovanju, drugi je smatraju sramotnom.

Srpsku javnost podelio je još jedan četnik - Nikola Kalabić, geometar iz Valjeva. Saborac Draže Mihajlovića i komadant Gorske Garde Jugoslovenske vojske u otadžbini rehabilitovan je odlukom Višeg suda u Valjevu.

Advokat Goran Branković izjavio je da je postupak trajao više od pet godina, te da su iscrpljeni svi relevantni dokazi koji su postojali od arhiva Jugoslavije, Srbije, iz sudova, kako bi se utvrdilo postoje li dokazi i dokumenti koji sumnjiče Kalabiće kao ratnog zločinca i narodnog neprijatelja.

Foto: TV Pink

- Pronađene su odluke koje su bile predmet rehabilitacije. Nejasno je zašto se podigla ovolika prašina i odakle pravo izvršnoj vlasti da komentariše odluku Višeg suda - poručio je Branković.

Ratko Krsmanović, član predsedništva Subnora Beograda, podsetio je da je ovo još jedna od rehabilitacija zločinaca, te da je Kalabić jedan od najgorih primera izdajnika.

Foto: TV Pink

- Ignorišu se činjenice, a neočetnička strana tvrdi da su one falsifikovane, iako za to nema dokaza - rekao je Krsmanović za TV Pink.

Foto: TV Pink

Magistar Radovan Kalabić, književnik i istoriograf, rekao je da je histerija povodom rehabilitacije organizovana kao pokušaj destabilizacije Srbije i ograničavanja njenog suvereniteta.

Foto: TV Pink

- Najveći uticaj ima spoljni faktor. Ovakvim komentarisanjem se dovodi do podela u javnosti - poručio je Kalabić.

#Nikola Kalabić

#Rat

#Zločin

'