AKTUELNO

Radovi su završeni pre roka koji je najavljen.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je rano jutros komandno-labaratorijski centar JKP Beogradski vodovod i kanalizacija kako bi se ispratio početak puštanja sistema u rad.

Glavni grad je sada snabdeven vodom, jedino gde ima problema je, prema Vesićevim rečima, Barajevo zbog kvara na rezervoaru.

Foto: Tanjug

- Ekipe našeg vodovoda već su otklonile kvar i počelo je punjenje rezervoara ali i cevi ali s obzirom da je dužina naše vodovodne mreže samo u Barajevu oko 600 kilometara očekujemo da se snabdevanje Barajeva normalizuje do podneva - rekao je Vesić za TV Pink.

Radovi su završeni šest sati pre nego što smo najavili i umesto jutros oko šest sati, naša fabrika za preradu vode Makiš počela je da radi u punom kapacitetu već oko ponoći.

- Ovi radovi su bili neophodni i zahtevali su pražnjenje rezervoara i obustavljanje vodosnabdevanja na 24 sata. Preko stotinu inženjera i radnika našeg Vodovoda radilo je herojski i posao završilo za 18 sati - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug

Gradski menadžer se izvinio građanima koji tokom jučerašnjeg dana nisu imali vodu i zahvalio im se jer su imali strpljenja.

- Izabrali smo vikend pre nego što počnu vrućine jer tada ne rade škole i obdaništa i uradili posao koji duže od deset godine nije rađen u Vodovodu. Svi prioritetni potrošači poput bolnica i domova zdravlja imali su cisterne tako da je ovaj veliki posao završen u najkraćem roku na najbolji način - istakao je Vesić.

N. P.

#Barajevo

#Beograd

#Goran Vesić

#Voda

'