AKTUELNO

Evidentno je da je neko kriminalnu grupu okupljenu oko Velje Nevolje provukao kroz sistem bezbednosti, rekao je za Pink direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, Darko Trifunović.

Komentarišući hapšenje kriminalnih grupa koje su se pre nekoliko dana dogodile u Srbiji na čelu sa Veljom Nevoljom, kao i istragu, Trifunović je rekao da je napravljen prostor, kao i da ih je štitio pa su došli do samoga vrha.

„Tu je ceo sistem bezbednosti pao. Ako se koristi snajpersko oružje, jasno je da je glavna meta onaj koji je objavio borbu protiv njih. Ali sada je pitanje ko je pomagao, ko su ti ljudi koji su pomogli da oni prodru“, rekao je Trifunović.

Kako kaže, oni su čekali da preuzmu vlast kao što se dogodilo nakon ubistva premijera Zorana Đinđića. Dodaje da, ako je to to, mora da se otvori i ta priča.

„Oni nisu morali da odu mnogo daleko da kupe te puške. Ovi koji su sa ovolikim vezama u policiji nisu imali nikakav problem“, rekao je Trifunović.

Foto: TV Pink Printscreen

Islednik i forenzičar Časlav Ristić istakao je da je prilikom pretresa pronađen deo dokaznih materijala.

„Evidentno je i činjenica je da su imali zaštitu određenih državnih struktura, ali to će se u naknadnoj istrazi utvrditi“, rekao je Ristić.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Toma Fila rekao je da kao advokat mora da veruje u institucije i sistem, ističe da je sa njima radio 60 godina i da je navikao da sa njima sarađuje.

„U organizovanom kriminalu se zna sve, ko je glava i dalje na dalje ide piramida. Na vrhu je jedna ličnost, ali da bi bio organizovani kriminal mora da ima veze i sa politikom i sa policijom. Da li je neko njima javljao, šta je javljao i kako, verujem da će se sada saznati“, rekao je Fila.

Kako kaže, očekuje da će brzo da se dođe do otkrića i dodaje da ako organizacija bude samo za promet droge, onda te kazne neće biti velike.

„Ubistva i mučenja moraju da se dokažu, i u tom slučaju mogu biti kazne od 40 godina i doživotne“, rekao je Fila.

Foto: TV Pink Printscreen

Privatni detektiv Uglješa Grgur rekao je da je pronađeno više snajpera, i dodaje da je najverovatnije trebalo da se izvrši atentat na predsednika države, i možda na ministra policije Aleksandra Vulina.

„Očigledno je cilj bio da se izazove haos u državi. Oni su gađali da vide kako snajper „radi“, dovoljno je bilo iskusnom snajperisti da izvrši posao. Sada to treba dokazati, ali sigurno da je bio namenjen za te svrhe“, rekao je Grgur.

Kako kaže, u njihovim redovima je nastao haos i pakao jer je predsednik još ranije najavio rat mafiji.

#Darko Trifunović

#Toma Fila

#Uglješa Grgur

#Časlav Ristić