AKTUELNO

Jedna osoba je pretrpela teške traume.

Dežurne ekipe imale su povećan obim posla u toku noći, rekla je za Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Od 128 intervencija, 25 su bile na javnom mestu, a dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. Šest osoba je povređeno, pet muških i jedna ženska u tim udesima. Muškarac koji je povređen u nesreći na Banjici zadobio je prelom obe potkolenice i on je jedini teže povređen u toku noći - rekla je Macura.

Ona je dodala da je od ostalih poziva najviše bilo asmatičara koji su se žalili na tegobe pri disanju. S obzirom na to da je vikend, nije bilo mnogo poziva osoba u alkoholisanom stanju.

U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć imala je 141 intervenciju, 49 na javnom mestu, a dogodile su se i četiri saobraćajne nezgode, kao i jedna povreda oštrim predmetom.

Dežurne medicinske ustanove dana su KBC Zvezdara, KBC Bežanijska kosa, Urgentni centar i Institut za majku i dete.

Savet lekara: Imajući u vidu da su danas Zadušnice, odlazak na groblje uvek je stres, pa bi trebalo doručkovati pre izlaska iz kuće. Uvek nositi flašicu sa vodom i biti oprezan u saobraćaju, jer su velike gužve. Popodne iskoristite dan za šetnju, uživajte u lepom danu, nadišite se kiseonika, budite optimistični. Družite se što više sa porodicom, ali oprez u danima koji slede, približavaju se slave, vodite računa da se ne prejedate. Uživajte u svetlosti Beograda, koji je okićen kao u bajci - rekla je Macura.

S.A.

'