AKTUELNO

Kazne za obljubu biće strože: umesto sadašnjih 2 do 10 godina učionicoma tog dela prema novom zakonu sleduje od 5 do 12 godina.

Ubuduće od 1. juna niko više neće smeti u porodici ili na poslu nekoga da proganja ili tajno da prati. Nepristojne ponude, pa čak i pričanje masnih viceva na radnom mestu, a da se neko zbog toga oseća nelagodno, smatraće se seksualnim uznemiravanjem.

Maloletna deca, nemoćne ili stare osobe, ukoliko buud na bilo koji način zlostavljane ili terane na nešto što ne žele da urade, mogu od sada to da prijave policiji koja ima obavezu da izađe na teren i odmah udalji nasilnika iz kuće i izvesti javnog tužioca o slučaju, a ne kako je to ranije bivalo nakon nekoliko dana ili meseci.

Foto: Printscreen Youtube

Od 1. juna proganjane i polno uznemiravanje spadaće pod krivična dela, kao i prinudno zaključivanje brakova.

Kazne za obljubu biće strože: umesto sadašnjih 2 do 10 godina ppočionicoma tog dela prema novom zakonu sleduje od 5 do 12 godina.

Za prinudno zaključenje braka zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine, a kada je u pitanju ” sakaćenje ženskog polnog organa” zakon kaže da svako ko osakati spoljne delove ženskog polnog organa kazniće se zatvorom od jedne od osam godina.

#Kazna

#Nasilje

#Zakon

'