AKTUELNO

Država je zarcrtala da najpre sačuva živote ljudi i naš zdravstveni sistem. Čim krenemo u malo masovniju vakcinaciju privreda će tek da oživi, kažu sagovornici za TV Pink.

Uslov za početak masovne vakcinacije je pristizanje cepiva u dovoljnim količinama i u kontinuitetu, a prema ranijim najavama premijerke Brnabić do kraja januara imaćemo milion doza cepiva, i taj uslov biće brzo ispunjen.

Vladimir Marinković narodni poslanik je gostujući u Novom jutru TV Pink rekao da masovna vakcinacija zapravo može da se odrazi na mnoge segmente života ljudi, ne samo u zdravstvenom smislu, koji je, kaže on, svakako prioritet.

-Važno je da su određeni prioriteti i kako će se primati vakcina. Sve je jasno definisano. Ono što je država zarcrtala je da najpre sačuvamo naše živote i naš zdravstveni sistem. Čim krenmo u malo masovniju vakcinaciju privreda će tek da oživi. Osetiće se to odmah, jer svakako strani investitori stižu kod nas – rekao je Marinković.

Kako kaže, masovna imunizacija uticaće da se život vrati u normalu i stanje od pre korone.

-Ono što je najbitnije je da se vidi svetlo u tunela. Sada postoji plan vakcinacije, i možemo da se nadamo načinu života od pre marta prošle godine. Važno je da Srbija nastavi sa ekonomskih i privredim razvojom, kao i planom „Srbija 2025“. Važno je da građani imaju izbor za vakcinu – rekao je Marinković i dodje da će on da primi vakcinu proizvođača koja mu je prva dostupna, jer kako kaže, sve one su prošle određenu kontrolu pre nego što su se našle na tržištu.

-Kao neko ko je narodni polanik mogu samo da apelujem na građane da se vakcinišu i da što pre pobediomo koronu – dodao je.

Petar Đurđev iz Centra za društveniu stabilnost rekao je da to što se vakcine već nalaze na tržištu je rezultat dobre politike države.

-U svetu inače vlada velika tražnja za vakcinama. Mi imamo stručne ljude koji proveravaraju one koje se nalaze kod nas i treba svi da budemo odgovorni. Važno je da se vratimo u normalu – rekao je on.

#Vakcina