AKTUELNO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović reagujući na zahtev Udruženja Ateista istakao je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek sa svojim narodom, kako u svim teškim trenucima, kao što je bio momenat u kome su učestvovali u organizacionim pripremama za sahranu njegove svetosti patrijarha Irineja, tako i u svim drugim prilikama, zbog čega i "jesmo jedna od institucija kojoj građani naše zemlje najviše veruju".

Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuje koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu, ističe Stefanović u svojoj pisanoj izjavi.

Istovremeno, kako naglašava, ne treba ni da podseća da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama i kako dodaje da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti, naglašava on.

-Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije biće i ubuduće uz svoje građane i izvršavaće sve zadatke koje naloži predsednik Srbije kojima pomažemo svom narodu u različitim situacijama i nalazimo se uz njega i u dobru i u zlu - zaključuje on.

#Nebojša Stefanović

#reagovanje