AKTUELNO

- Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn nastavu - kazao je novi ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da treba razdvojiti ono što se dešava u obrazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu, ali i napomenuo da bi raspust mogao za sve da počne ranije, odnosno 21. decembra.

- Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom - brojke su po statistici zanemarljive ali sistemima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja - ne iz obrazovnog sistema jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou - kaže Ružić za RTS.

Krizni štab je referentan za preporuke, Vlada će doneti odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija one su u obavezi da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu, objašnjava ministar.

- Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn, pominje se ideja da se unificiraju kalendari sa AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta - da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici - istakao je Ružić.

#Branko Ružić