AKTUELNO

Sporna pošiljka je privremeno zadržana dok se ne okonča prekršajni postupak pokrenut pred nadležnim sudom.

Na graničnom prelazu Batrovci carinski službenici su zaplenili 767 flašica sa pločicama brazilske zlatne prašine, čija je vredenost preliminarno procenjena na skoro 6.000 evra.

Prekršaj je otkriven 24. aprila, na terminalu graničnog prelaza Batrovci, na ulazu u Srbiju, kada je za detaljan pregled izdvojen kamion bugarskih registarskih oznaka, koji je u Barseloni natovaren različitom robom namenjenoj našem tržištu.

Uredno prijavljeni elektrogeneratori, laboratorijska oprema, dodaci ishrani, repromaterijal za tekstilnu industriju, obuća, rasvetna tela, nameštaj bili su zapečaćeni hrvatskim carinskim obeležjima.

Pored prijavljene robe, pronađene su i dve kartonske kutije sa 767 staklenih flašica, od kojih je svaka bila posebno uvijena u stari novinski papir. U njima se nalazila materija žute boje u pločicama nalik na zlato.

Vozač kamiona je bugarski državljanin. Kako navodi Uprava carina, vozač je izjavio da jeste prisustvovao utovaru, ali da nije proveravao sadržinu svake kutije. Po otkrivanju prekršaja kontaktirao je svoje poslodavce i dobio objašnjenje da se radi o kozmetičkom proizvodu za zatezanje lica.

#Batrovci

#Kamion

#Zaplena

'