AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na nove padavine.

Nevreme koje je danas oko podneva pogodilo našu zemlju bilo je samo najava onog što nam stiže večeras.

Naime, nakon što su snažan vetar, kiša i pljusak praćen grmljavinom oterali ljude sa ulica razvedrilo se, ali ne zadugo.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Prema najnovijoj najavi RHMZ, u narednih sat vremena u zapadnoj, centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji ponegde će pasti kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Žuti meteoalarm je na snazi na celoj teritoriji Srbije.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - dodaju iz RHMZ.

Foto: RHMZ

Vreme sutra

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i hladno, u većini mesta suvo, kratkotrajna kiša samo ponegde, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni, uveče i noću u južnom Banatu povremeno jak.

Foto: RHMZ

Najniža temperatura kretaće se od osam do 12, najviša od 18 na severozapadu do 24 stepena na jugoistoku.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, hladno i uglavnom suvo. Duvaće slab vetar, posle podne umeren, jugoistočni. Najniža temperatura će biti 12 stepeni Celzijusa, najviša 19.

Vreme naredne sedmice

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti pretežno oblačno, mestimično s kišom. U ponedeljak vetrovito i toplije, a u utorak hladnije. U sredu će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Od četvrtka se očekuje razvedravanje i toplije.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

#Beograd

#Kiša

#Nevreme

#Padavine

#Srbija

#pljusak