AKTUELNO

Noćas od ponoći pa do 18 sati preko graničnog prelaza Gostun u Srbiju vratilo se oko 10.000 državljana koji su boravili u Crnoj Gori.

Naime, prema informacijama granične policije preko ovog prelaza prešlo je oko 3.200 automobila.

Inače na Gostunu su još uvek kilometarske kolone automobila.

Foto: TV Pink Printscreen

Na ovom graničnom prelazu čeka se oko sat vremena na ulazak u Srbiju, dok se isto toliko čeka i na izlasku iz Crne Gore.

Kako se približavalo 18 sati, kada je počela da se primenjuje mera zdravstvenog nadzora nad građanima koji se vraćaju u zemlju, produžavala se kolona na graničnom prelazu Gostun.

Podsetimo, na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom, na ulazu u našu zemlju, od jutros su velike gužve koje prave oni koji su u poslednji čas poslušali apel Kriznog štaba da se iz drugih država sa godišnjih odmora vrate u zemlju danas do 18.00 časova.

Foto: TV Pink Printscreen

Odluka Vlade Srbije na predlog Kriznog štaba je da će se od danas od 18.00 časova primenjivati zdravstveni nadzor u narednih 10 dana nad građanima koji se vrate sa odmora iz zemalja sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, medju kojima je i Crna Gora.

U Crnoj Gori, prema poslednjim podacima, trenutno boravi preko 70.000 Srba, od kojih se većina posle apela Kriznog štaba odlučila na povratak.

#Crna Gora

#Granica

#Srbija

#povratak