AKTUELNO

"Bolje izgubiti sekundu u životu, nego život u sekundi", poručila je novinarka i predsednica udruženja Budimo bezbedni Dea Đurđević, na tribini održanoj u JVP Srbijavode u Beogradu.

Đurđević je zaposlenima govorila o posledicama teške nesreće koju je preživela pre 19 meseci i istakla da je poštovanje propisa neophodno zbog bezbednosti svakog pojedinca i cele zajednice, a ne zbog zaprećenih kazni i sankcija.

Foto: Privatna arhiva

JVP Srbijavode kao društveno odgovorno preduzeće, na čelu sa direktorom Goranom Puzovićem, u svakodnevnom radu značajnu pažnju posvećuje bezbednosti svojih radnika i svih građana Republike Srbije. Trbina "Budimo bezbedni" bila je prilika da zaposleni iz "prve ruke" čuju iskustva mlade osobe koja je ostala invalid posle teške saobraćajne nesreće.

Foto: Privatna arhiva

Prevencija je značajan činilac u bezbednosti saobraćaja, zaštiti života ljudi i imovine rekla je Đurđević. Ona je upozorila da "smo svi potencijalne žrtve saobraćajnih nesreća i da trenutak nečije nepažnje ili nepoštovanja propisa dovodi do smrtnih ishoda, teških povreda, trajnog invaliditeta, zbog čega trpe pojedinci, čitave porodice i zajednica".

Učesnicima tribine prikazane su fotografije koje su ilustrovale Deinu saobraćajnu nesreću i period oporavka. O bezbednosti u saobraćaju na svim nivoima treba što češće govoriti, kako bi edukovali mlade ljude i promenili negativne navike starijih osoba, bio je jedan od zaključaka tribine.

Foto: Privatna arhiva

#Dea Đurđević