AKTUELNO

Ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić do 15. januara organizovan program za najmlađe.

Na Trgu bajki 13. januara biće organizovana manifestacija posvećena najmlađim sugrađanima.

U kućici ispred Ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić u 12 časova će biti održana dečja radionica pisanja novogodišnjih čestitki, u organizaciji Udruženja samohranih roditelja i dece i sa invaliditetom „Plava školjka“.

Unutrašnjost kućice biće obložena čestitkama i tekstovima mališana koji će imati priliku da vide kako se to nekad radilo.

Od 13 do 18 časova na Trgu bajki će uslediti čitanje bajki i pesama. Kao i mnoštvo nagradnih igara.

Radionica Kamičak će biti zadužena da  od 18 do 20 časova zabavi sve prisutne tako što će izrađivati novogodišnje figurice od gline.  Najmlađi sugrađani će kroz igru i zabavu naučiti tehnike modelovanja na jednostavan način.

Kako bi sve proteklo u prazničnoj atmosferi biće i mnoštvo muzičkih programa, kao i aukcija novogorišnje jelke.

U 16 časova će nastupiti Leontina i Dečiji hor Čarolija, u programu pod nazivom „Novogodišnja bajka sa horom Čarolija i Leontinom.

U 16.30 časova je aukcija novogodišnje jelke za koju su ukrase pravila deca sa indaliditetom. Organizatori aukcije su pozorište UK „Vuk“ i Udruženje Plava školjka .

Od 17 časova sledi nastup grupe Avangarda, zatim od 18 časova nastup dečije rok grupe Masterblasters, a od 19 časova muzička grupa Lavirint sećanja.

Tokom celog dana, na štandovima postavljenim na Trgu bajki, posetici će moći da nauče o starim zanatima kroz radionice i prezentacije Udruženja starih zanata Naše ruke, a osam izdavačkih kuća će izlagati izdanja za decu.

Autor: D. J

'