AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali rekao je povodom najnovijih podataka Evropske komisije da je Srbija ostvarila rast BDP-a od pet odsto u prvom kvartalu 2020. godine da je to sjajna vest za sve građane Srbije, da je veoma ponosan i srećan zbog toga i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o tome u prethodnih nekoliko nedelja.

-Mi smo svi govorili o tome da će Srbija imati najveću stopu rasta u prvom kvartalu ove godine, evo to smo obećanje ispunili - rekao je Mali za Pink.

Dodaje da je pored MMF-a i Svetske banke, to velika potvrda i od Evropske komisije.

Foto: TV Pink Printscreen

-Dominiramo u regionu, ali sačekaćemo još potvrdu za druge zemlje u Evropi, mislim da smo sa ovim rezultatom od 5 odsto prvi u Evropi po stopi rasta. To se po prvi put u istoriji naše zemlje desilo, naravno, to je dobar rezultat i moramo sada da budemo pametni i da istim tempom nastavimo dalje - rekao je ministar finansija.

Kako je naglasio, očekuju se rezultati za drugi kvartal i po svim prognozama i projekcijama, ko god da ih prati, da li je to MMF ili Svetska banka, Srbija će imati najbolji rezultat u Evropi ove godine.

#BDP

#Ekonomija

#Siniša Mali

#rezultat

#stopa rasta