AKTUELNO

Mnogi hrabri lekari nisu napustili svoja radna mesta već su se hrabro uhvatili u koštac sa situacijom. To važi i za ovaj bračni par lekara iz Novog Pazara.

Poslednjih dana juna u Srbiji je došlo do značajnog porasta broja zaraženih Kovidom-19, a situacija je, čini se, najozbiljnija u Novom Pazaru i Tutinu.

Prema podacima javnog zavoda Novog Pazara u tom gradu su od početka pandemije do četvrtka registrovana ukupna 532 lica zaražena novim korona virusom, na 71.000 stanovnika koliko Novi Pazar broji, prema UN-ovim podacima iz 2016. godine.

Mnogi hrabri lekari nisu napustili svoja radna mesta već su se hrabro uhvatili u koštac sa situacijom. Na Tviteru se posebno izdvojila objava o bračnom paru lekara koji su se kako piše, do iznemoglosti borili za sve svoje sugrađane u Novom Pazaru.

- Bračni par, heroji lekari, koji se do iznemoglosti bore za živote svojih sugrađana. Samo nek se zna, stoji u objavi na ovoj društvenoj mreži.

Nakon objave fotografije, usledili su komentari pohvale i podrške, a onda je jedan tviteraš objavio i jednu neprijatnu vest. Kako je napisao, lekar sa slike se zove Džemil i transportovan je zbog korone u bolnicu u Beogradu ili Kragujevcu.

Korisnici Tvitera sa tugom su dočekali ovu vest.

Ipak, i tu ima oprečnih informacija, pa je drugi tviteraš rekao kako se Džamil ne nalazi na respiratoru, i nije u kritičnom stanju.

Podsećamo, zvaničnici su nedavno naveli da je situacija pod kontrolom, da se Novi Pazar i Tutin ne razlikuju od drugih žarišta, te da medicinske opreme ima dovoljno.

#Lekar

#Novi Pazar