AKTUELNO

U Novi Pazar stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih Kovidom 19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Mahmutović ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da veruje da su u tom gradu već bili "u piku" što se tiče broja zaraženih te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

Foto: Tanjug/Irfan ličina

"Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vreme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vreme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu", rekao je Mahmutović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i lekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namenjeni da tu lekari mogu da se presvuku i odlože opremu.