AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je večeras u Sarajevu sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik Vlade FBiH Fadil Novalić, Cvijanović je ministra Džonsona obavestila o ekonomskim reformama koje je Vlada Republike Srpske sprovela u poslednjem periodu, kao i dinamici realizacije mera koje su definisane Reformskom agendom za BiH.

Predsednica Vlade RS je rekla da je Republika Srpska ispunila sve obaveze koje je preuzela u okviru Reformske agende i sa žaljenjem konstatovala da su današnjim glasanjem u Predstavniekom domu Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o akcizama BiH, Reformska agenda, i za nju vezan aranžman sa MMF-om, dovedeni u pitanje.

Na sastanku je bilo reei i o setu mera koje Vlada Republike Srpske sprovodi u cilju suzbijanja sive ekonomije, regulativi u oblasti fiskalne politike, kao i kljuenim programima koji se realizuju u pravcu stvaranja uslova za unapređenje poslovnog ambijenta i stimulisanja razvoja privatnog preduzetništva.

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije naglašena je dobra saradnja vlada Republike Srpske i FBiH na ujednaeavanju zakona i donošenju slienih rešenja u ekonomskoj oblasti.

#Republika Srpska

#Željko Cvijanović

'