AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 5. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom. Na visokim planinama sneg. Vetar slab i promenljiv. Najniža temperatura od pet do 10, najviša dnevna od 15 do 20. U Beogradu promenljivo oblačno, malo svežije, povremeno s kišom. Duvaće slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura 10, najviša dnevna 17.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će mirovati prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,8216 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,9 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 116,2317 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,1 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 7,3 odsto.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog najavljenih padavina i mogućeg slabog snega u višim planinskim predelima, kolovozi su mokri i smanjena je vidljivost pa se vozačima preporučuje opreznija vožnja, saoptio je jutros AMSS. Kamioni na graničnom prelazu Šid čekaju oko pet sati, a na prelazu Batrovci oko tri sata. Prema informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su oko 20 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređene su tri osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona kaže da oni koji izlaze danas obavezno ponesu kišobran. Preporučuje mediteransku hranu, konzumiranje voća i povrća, vitamina i dovoljnu količinu vode. Redovno provetravanje prostorija je važno, a hronični bolesnici da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Savet

#Vreme

'