AKTUELNO

Većina ljudi ima naviku da koristi telefon dok je u krevetu, zatim ga prikači na punjač i zaspi. Ova, samo na prvo pogled bezazlena navika, može vas koštati života.

Vajli Dej (32) iz Hantsvila u SAD je zaspao sa mobilnim telefonom na punjaču blizu sebe. Sledećeg jutra Dej se probudio i krenuo da se prevrće po krevetu kad je iznenada odskočio i pao na pod. Njegova ogrlica (inače od metala) slučajno se zakačila za punjač koji se otkačio sa telefona, i pošto je metal dobar provodnik, struja je putovala sve do Dejovog vrata, ostavljajući mu opekotine na koži.

- Telo mi je utrnulo i osetio sam jak pritisak oko vrata - naveo je Dej. Srce mu je ubrzano kucalo, osećao je pritisak u ušima i vid mu se pomutio. Uspeo je da dozove ukućane koji su mu pomogli da skine ogrlicu. Kada je došao sebi, shvatio je da ga je udarila struja i to veoma jako.

Lekar je utvrdio da je pretrpeo opekotine drugog i trećeg stepena na rukama i vratu. Najverovatnije je pretrpeo strujni udar jačine od čak 110 volti, što je dovoljno da ubije čoveka.

#Mobilni telefon

#Smrt

'