AKTUELNO

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u prethodna 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna osoba iz Leposavića je izlečena.

Do danas je ukupno obolelo 116 lica, izlečeno je 105, a 10 osobaje preminulo, navodi se u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM koji je naInstagramu objavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Poslednja registrovana obolela osoba smeštena je u KBC Kosovska Mitrovica.

U poslednja 24 sata nije bilo testiranja u opštinama Kosovska Mitrovica,Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

U opštini Vitina Kancelarija za KiM je obezbedila higijenska sredstva zaambulante u Klokotu i Vrbovcu.

"Za 25 albanskih socijalno ugroženih porodica u selimaKlokot i Mogila povodom predstojećeg praznika Bajrama obezbedili smo i podelili pakete sa hranom, higijenskim sredstvima i brašnom", rekao je Đurić. 

On je dodao da su u opštinama Istok i Novo Brdo obezbeđeni i podeljenilekovi. 

"U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 116lica i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodicei medicinski materijal i zaštitnu opremu za ambulante. U opštini Leposavićlekovima smo snabdeli 89 lica i veći broj porodica osnovnim životnimnamirnicama", naveo je Đurić.

 Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević izjavio je da se za dve nedelje očekuje početak redovne nastave i polaganje ispita.

#Kosovo i Metohija

#koronavirus

'