AKTUELNO

Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od koronavirusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu i da će morati da plati vlasniku hotela 150 evra po danu, odnosno oko 2.100 evra za sve vreme trajanja karantina.

"Te informacije nisu tačne. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama. Turisti će moći da putuju u Grčku od 15. juna bez obaveznog testa ili karantina. Vlada Republike Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu. Ako  se kojim slučajem neko od turista razboli tokom letovanja standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa. U koliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova o kojima se piše u pojedinim medijima od 150 evra dnevno ili 2.100 evra za 14 dana, već će se takav turista vratiti u Srbiju ili će biti zabrinut u Grčkoj", rekao je Marković i dodao:

- Grčka je najbezbednija i najsigurnija strana destinacija za turiste iz Srbije. Izgradnjom autoputa kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, naši turisti mogu za jako kratko vreme stići do turističkih destinacija u Grčkoj ili se vratiti nazad u našu zemlju " rekao je Marković. 

U Grčkoj su cene smeštaja, hrane, benzina ostale iste kao i prošle godine i Grčka i njeni turistički radnici učiniće sve da boravak srpskih turista bude što bezbedniji i što ugodniji.

Foto: Privatna arhiva

#Dragan Marković Palma

#Grčka

'