AKTUELNO

Prema zvaničnim podacima, u poslednja tri dana u Vranju je registrovano prisustvo korona virusa kod 52 građana, a povodom novonastale situacije, pojave novog žarišta u tom gradu, vanrednoj sednici gradskog Štaba prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar je izneo preporuke za najbolji način za sprečavanje širenja virusa i predstavio sistem po kojem radi Krizni štab Vlade Srbije, kako bi i u Vranju sledili taj primer i tako na najbolji način zaštitili svoje građane.

"Ne smemo dozvoliti širenje virusa ni u jednom gradu u Srbiji, zato je bitno da odmah reagujemo kada čujemo da negde postoji još novih slučajeva zaraze", istakao je Đorđević na sednici Štaba, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodao je da ukidanje vanrednog stanja ne znači i kraj epidemije, te da zato moramo svi biti oprezni i postupati u skladu sa svim instrukcijama Vlade Srbije i Kriznog štaba.

Kada je u pitanju situacija u Vranju, najbitnije je da se svi novi slučajevi potpuno izoluju, kazao je Đorđević i dodao da je potrebno i intenzivirati nadzor sanitarnih inspektora u fabrikama u Vranju, s obzirom na to da su oni nadležni za kontrolu sprovođenja preventivnih mera.

Ministar je dodao i da će Inspekcija rada vršiti pojačane nadzore u tom gradu, kako bi kontrolisala bezbednost i zdravlje na radu, ali i poštovanje radničkih prava.

Đorđević je istakao da Zdravstveni krizni štab u Vranju o svim preduzetim merama, eventualnim poteškoćama, odnosno celokupnom razvoju situacije mora da obaveštava Krizni štab Vlade Srbije, kako bi zajedno uticali da se virus na što brži i bolji način u potpunosti iskoreni iz tog grada.

#Vranje

#koronavirus

<
'