AKTUELNO

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra punoletnim državljanima Srbije počinje u petak 15. maja i trajaće do 5. juna ove godine.

Prilikom prijavljivanja preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem preko kontakt-centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja, građani će ostavljati tri podatka: JMBG, registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

Nakon prvih prijava, od 1. juna na navedene račune očekuje se i uplata prvog novca.

Svi punoletni državljani Srbije, na dan 24. april ove godine, kada je država donela uredbu o isplati 100 evra, i koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji naše zemlje sa važećom ličnom kartom mogu da se prijave.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što podigne novac.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun koji će nakon toga biti automatski biti otvoren bez troškova.

Nakon što novac podignu, građanima će namenski račun biti ugašen.

#Pomoć

#država

<
'