AKTUELNO

Poslednja tri dana su brojevi dobri, ako se tako nastavi biće sve lakše, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iako je nagovešteno da bi potpuna zabrana kretanja mogla da traje od sutra u 18 sati do ponedeljka u 5 ujutru, i ministri ipredsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri izrazili su bojazan o tome koliko bi građani poštovali te mere za 1. maj.

- Pet puta sam pitao stručnjake šta misle, Stevanović je bio najžešći, on je hteo stalno karantin, ali nismo imali sagasje. Predložićemo da počne zabrana kretanja sutra i da traje do subote u 5 ujutru. Zabrana okupljanja više od pet osoba. Želimo da dobijemo dan i po koji nam je važan, da imamo ispod pet odsto pozitivnih. Biće kratak, dvostruko kraći policijski čas nego što su mnogi očekivali. Petak ceo dan, penzioneri će imati dva puta da budu sami na ulici koliko god žele, a onda od subotu ujutru sve normalno do 18 sati, posle toga penzineri. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon - rekao je večeras predsednik Vučić .

#Aleksandar Vučić

<
'