AKTUELNO

U Novom Sadu i Kragujevcu narednog ponedeljka ponovo će biti uspostavljen javni gradski prevoz. Zbog brojnih i rigoroznih mera zaštite putnika i vozača, vožnja više neće biti ista, kaže gradonačelnik Novog Sada.

Javni gradski prevoz će u Novom Sadu i Kragujevcu biti ponovo uspostavljen 4. maja, a juče su stigla upustva medicinske struke o tome kako treba da se organizuju preventivne mere u vozilima, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.  

- Neće biti jednostavno da se ove mere sprovedu, ali ćemo učiniti sve da zaštititimo i putnike, i vozače. U vozilima će biti manje mesta za sedenje i stajanje, dok če vozači biti fizički izdvojeni od putnika. Prema izričitom zahtevu lekara, klime u vozilima ne smeju da se koriste – objašnjava Vučević za Pink. 

Foto: Beta/Dragan Gojić

Javni saobraćaj će, dodaje, biti opšteg karaktera, odnosno neće biti fokusiran samo na one koji imaju radnu obavezu, već će moći da ga koriste svi. 

- Jasno je da i dalje stoji apel da, oni koji nemaju potrebu, ne ulaze u vozila i ne stvaraju gužve. Prevoz svakako neće funkcionisati kao do 15. marta, ali je za nas veliki iskorak to što krećemo i ponosan sam jer je procenjeno da je GSP u Novom Sadu spreman da prvi u Srbiji, zajedno sa Kragujevčanima, organizuje javni prevoz – kaže gradonačelnik Novog Sada. 

Vrtići 11. maja spremni za otvaranje

Govoreći o vrtićima, Vučević ističe da su pripreme za njihovo otvaranje u toku, a da će sve biti spremno 11. maja. 

- Očekujemo da od kriznog štaba dobijemo i preventivne mere za vrtiće. Svi objekti su već dezinfikovani, zaštitna oprema za zaposlene je spremna, obezbeđene su dezobarijere, a centralna kuhinja je posebno tretirana i za ovaj objekat važile su još rigoroznije zaštitne mere – kaže Vučević za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Porodicama preminulih od Kovida-19 po 100.000 dinara

Juče je doneta odluka da Grad Novi Sad isplati pomoć od 100.000 dinara svim porodicama preminulih od Kovida-19 u ovom gradu. Reč je, objašnjava, o građanima Novog Sada, ne o onima koji su preminuli na teritoriji grada. - Nažalost, dosad je šest Novosađana izgubilo život od ovog virusa – kaže Vučević.

Ističe da je Novi Sad speman za sve što dolazi. 

- Vraćamo se polako u život, ne žurimo i ne srljamo kako ne bismo poništili dosad urađeno. Mere koje smo donosili, koliko god da su popularne ili ne, dale su rezultate i još uvek sve zavisi od nas i našeg ponašanja – kaže gradonačelnik. 

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

#Novo jutro

<
'