AKTUELNO

"Otišao si i sa sobom si odneo i deo mene, i vazduh oko mene..."

Čuveni srpski hirurg, lekar Kliničkog centra u Nišu dr Miodrag Lazić, preminuo je od posledica koronavirusa, samo pet dana nakon što je objavljeno da je oboleo. Ova vest potresla je celu Srbiju, a Večernje novosti pune su čitulja i potresnih poruka kojima su se najbliži oprostili od njega.

Ana Lazić, supruga ovog renomiranog srpskog doktora, takođe je pozitivna na koronu. I ona se rečima punim tuge i bola oprostila od svog supruga.

Foto: Foto/Printscreen

- Ljubavi, otišao si i sa sobom si odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim sa posla. Tvoja Anči, kota 176 koju si osvojio - stoji u čitulji koju je potpisala Ana Lazić.

Od oca su se oprostile i njegove ćerke.

- Naš Lazo, oče naš ostaćeš neraskidiv deo naših života, srca i naših duša. Tuga je neizreciva, ali ćeš nastaviti da živiš sa nama i u nama. Počivaj u miru, oče naš - u potpisu Darija i Dijana sa Lazićevim unucima.

Foto: Foto/Printscreen

Ko je bio dr Miodrag Lazić

Miodrag Lazić, rođen je u Zemunu, 31. maja 1955. godine. Bio je srpski primarijus, hirurg i književnik. Bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini (juni 1991 — juli 1992) i Republici Srpskoj (sep. 1992 — feb. 1996), za šta ga je Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save.

U ovom periodu je napisao autobiografsko delo „Dnevnik ratnog hirurga (Кnin 1991 — Srpsko Sarajevo 1995).

Foto: Printscreen YouTube/MRCN Produkcija

Njagov otac bio je oficir JNA, i tokom službe dobija prekomandu za Niš.

U Nišu dr Lazić završava gimnaziju i studije medicine. Hirurgiju je specijalizovao na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u svojoj tridesetoj godini.

Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zapošljava na Hirurškoj klinici Кliničkog centra u Nišu. U periodu od 1991. do 1996. je radio kao ratni hirurg dobrovoljac.

#Dr Miodrag Lazić

#Niš

#koronavirus

#čitulje

<
'