AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da ima smisla očekivati da policijski čas sledećeg vikenda počne ranije, odnosno da traje duže, i naveo da će odluku o tome, kao i o ponašanju za vreme pravoslavnog Uskrsa, doneti epidemiolozi i stručna lica zajedno sa nadležnima.

-Ima smisla to očekivati, s obzirom da i prošli vikend i ovaj daju rezultate i ne smemo se opuštati u ovom periodu kada opasnost još uvek preti. Verujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima i stručnim licima svi zajedno doneti odluku kako da se ponašamo narednih dana i u vreme Uskrsa te da će mere biti adekvatne i dobro pripremljene - rekao je gradonačelnik za Javni servis.

On je dodao da ne veruje da može doći do eskalacije situacije sa obolelima i naglog skoka u narednom periodu, ali, kaže, pažnja mora da bude na nivou.S tim u vezi, naveo je da je na beogradskom Sajmu, koji je pretvoren u privremenu bolnicu, popunjeno 350 mesta od ukupno 2.200.

Foto: TV Pink Printscreen

-U Areni imamo 360 mesta, u Hali sportova malo manje od 150. U ovom trenutku imamo dovoljno kapaciteta i ne očekujem da će biti potrebno više mesta od ovih koje imamo u ovom trenutku, ali ako se ukaže potreba bićemo spremni - istakao je Radojičić.

On je rekao da je noćas 106 ljudi prekršilo mere zabrane kretanja, dok je prošle nedelje bilo nešto više i dodao da Grad Beograd i u otežanim uslovima dobro funkcioniše.

-Imamo 1.200 komunalnih radnika na licu mesta - zaključio je gradonačelnik, koji je iskoristio priliku da vernicima katoličke i protestantske veroispovesti čestita Uskrs.

#Vaskrs

#Zoran Radojičić

#policijski čas

<
'