AKTUELNO

Sporazumom su obuhvaćene kampanje za bezbednost dece na internetu, prevencija nasilja nad decom i među decom na internetu, kao i edukativna predavanja i tribine u školama.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece na Internetu.

- Fondacija Tijana Jurić je značajan partner u našim programima koji za cilj imaju edukaciju i prevenciju, budući da uživaju veliko poverenje građana, a posebno dece koja su naša primarna ciljna grupa - istakla je ovom prilikom državni sekretar Tatjana Matić.

Kako je saopšteno iz tog resora, ona je navela da je uspostavljanje komunikacije sa Fondacijom posredstvom Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, koji je Ministarstvo pokrenulo 27. februara, već dalo rezultata, budući da su određene prijave koje je Fondacija prosledila Centru, poslate Javnom tužilaštvu.

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, istakao je da institucionalna podrška projektima koje ta Fondacija realizuje značajano doprinosi njihovoj efikasnosti, što je ključno u zajedničkom delovanju u oblasti bezbednosti dece na internetu.

#Bezbednost

#Internet

#deca

'