AKTUELNO

Takve moćne sile kao što su Kina i Rusija su od ključne pomoći za Srbiju u borbi protiv korone. Ni jedna zemlja u regionu nije pritekla u pomoć, rekao je Marinković za TV Pink.

Potpresednik Narodne skupštine Vladimir Marinković ocenio je za Novo jutro TV Pink najnovije mere Vlade Srbije, zabranu kretanja od subote u 13 do pondeljka do 5 satiujutru, kao dobre i kao jedini način da se utiče na broj novozaraženih koronavirusom.

-Mera je bila neophodna, jer situacija u zemlji mora da bude pod kontrolom. Važno je da je država bila potpuno spremna na sve ovo. Sve institucije od medicinskih dovojnih su se maksimalno angažovali da reaguju – rekao je Marinković apelovajućina građane Srbije da budu disciplinovani.

-Tamo gde nema discipine, tamo su najveće žrtve. Zato je važno da se pridražvamo mera Vlade Srbije – dodao je.

Kaže da jedino disciplina može da utiče da se kriva obolelih i umrlih od koronavirusasmanji. Ukazao je i na veće, ekonomski snažnije zemlje, koje svakodnevno imaju veliki problem sa novozaraženima i preminulima. Kaže da gde god se nije shvatila ozbiljnost ovog virusa, broz zaraženih je naglo rastao.

-Pogledajte Ameriku sa čim se sve suočava. Za samo nedelju dana tamo je utrostručen broj zaraženih. Sada ima negde oko 300.000 zaraženih, a od toga samo u Njuorku oko 120.000. Njihov gradonačelnik uslikan je u centru grada, u teretani, gde je išao davežba. Njima sada fale i maske i respiratori, a pričamo o ekomonskom centru –objasnio je.

-Srbija i Mađarska se jako uspešno nose sa svetskom pandemijom i može da priča ko šta hoće. Orban radi dobro za svoju zemlju i narod, kontroliše pandemiju, a takoradi i Vučić ovde – kazao je Marinkvić.

On je u ukazao na značaj pomoći koju Srbija dobija od svojih saveznika.

- Takve moćne sile kao što su Kina i Rusija su od ključne pomoći za Sribiju u borbiprotiv korone. Ni jedna zemlja u regionu nije pritekla u pomoć sem ove dve, najmoćnije – rekao je Marinković.

#koronavirus

'