AKTUELNO

Na teritoriji Vojvodine potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 191 građanina, a Klinički centar Vojvodine danas će napustiti dva pacijenta, koja su lečena od COVID-19, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 Na teritoriji Vojvodine potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 191 građanina, a Klinički centar Vojvodine danas će napustiti dva pacijenta, koja su lečena od COVID-19, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. “Od početka krize imamo pet izlečenih pacijenata koji su otpušteni na kućno lečenje. Zdravstveni sistem funkcioniše u potpunosti", rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

Osim pacijenata koji se leče od posledica korona virusa, u toku pethodnih šest dana u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini pruženo je četiri hiljade usluga pacijentima koji nisu oboleli od korona virusa, rekao je Gojković.

 Gojković je odgovarajući na pitanje rekao da nijedan lekar KCV nije oboleo.

"Nijedna medicinska sestra nije obolela, osim jedne sa Infektivne klinike zbog koje je u izolaciji bio veći broj lekara. A medicinska sestra se nije zarazila na klinici nego je zaražena od svoje podorice koja je putovala u inostranstvo“ , rekao je Gojković.

#koronavirus

'