AKTUELNO

Šestočlani tim medicinskih stručnjaka iz Kine danas je završio posetu Vojnomedicinskom centru Karaburma u Beogradu, uz ocenu da je bolnica pripremljena “jako dobro” za lečenje srednje i najteže obolelih pacijenata od virusa Covid-19.

Ocenjeno je da je posebna pažnja posvećena i bitnim detaljima, jer je predviđeno da medicinsko osoblje kada završi sa poslom i skine zaštitnu opremu, u ogledalu može videti da li na pravilan način skida zaštitnu opremu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Bolnica je ospostavljena za samo 10 dana, a po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Zamenik načelnika Infektivne klinike Treće pridružene bolnice Univerziteta Sun Jang Sen, dr Lin Bingliang je istakao da je u razgovoru sa kolegama osetio da se Srbi izuzetno trude i naporno rade kako bi uspeli da se pravilno zaštite i izbore sa virusom korona. 

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Kako je objasnio, u jednoj “zaraženoj zoni” boraviće pacijenti, druga “čista zona” namenjena je medicinskom osoblju, a između te dve postojaće “tampon zona” gde će se lekari presvlačiti i dodao da je tako napravljen odličan raspored. 

Delegaciju eksperata iz Kine dočekali su pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić. 

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Kroz bolnicu na VMC Karaburma, delegaciju je proveo komandant Vojne bolnice Karaburma potpukovnik dr Ivo Udovičić, koji im je predstavio kapacitete i način na koji je bolnica organizovana i adaptirana, stoji u saopštenju. 

#Bolnica

#Karaburma

#VMC

#kinezi

#lečenje

'