AKTUELNO

Vesti su dobre, ali to ne znači da smo izašli iz priče. Ovo je kraj početka. Na kraju smo početne faze i dobro smo je izneli, rekao je za televiziju Pink, pulmolog doktor Branimir Nestorović.

Dr Nestorović rekao je da imamo toliko dobre rezulate u borbi protiv koronavirusa, da ne sme o tome ni da razmišlja.

„Nalazimo se u četvrtoj nedelji, kada je obično vrhunac. Po svim parametrima smo dobri. Stagnira i broj novootkrivenih. Najviše nas zanima to udvostručavanje na svaki treći dan, a to se ne dešava. Kao ni kod broja umrlih“, rekao je dr Nestorović.

Kako kaže, trenutno je situacija takva da su odustali od policijskog časa od 24 sata.

„Ipak, još dve nedelje su kritične, a od šeste može samo da silazi broj obolelih“, rekao je dr Nestorović.

Kako kaže, fantastična je vest da dolaze ruski lekari i da donose svoje mašine za dezinfekciju.

„Juče smo na kriznom štabu  razmišljali, ali smo odustali od toga, ali molim ljude da se malo manje šetaju za ovaj vikend“, rekao je dr Nestorović i dodao da je zato uvedena ova mera za vikend.

Foto: TV Pink Printscreen

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, rekao je ima utisak da su predstavnici vlasti i kriznog štaba pažljivo vagali u želji da izađu u susret građanima, ali i da preduprede da se ti građani zanesu i krenu spontano da se druže.

„Država mora da na svaki način spreči grašane da rade ono što im impuls kaže. Ne razumem da postoje novinari koji već treći dan govore o nekom sms-u kome piše isto ono što svi ovi lekari ponavljaju danima“, rekao je Krstić.

Kako kaže, sad je iz nepoznatog razlog zasmetala nekim novinarima takva forma.

„To je uobičajena prajsa u mnogim zemljama. Treba da se fokusiramo naživot a to su mere i samodisciplina, kao i pokušaj da izađenmo iz sledeće dve nedelje sa najmanjim žrtvama“, rekao je Krstić.

Dr Nestorović je rekao da kada oni koji nisu pozitivni sada, ne znači da su bezbedni.

Foto: TV Pink Printscreen

„Vesti su dobre, ali to ne znači da smo izašli iz priče. Ovo je kraj početka. Na kraju smo početne faze i dobro smo je izneli“, rekao je dr Nestorović.

Kako kaže, za 15 dana očekujemo vrhunac.

„Imamo dobru krivu, nemamo velike skokove, teško je reći kako će se dalje kretati. Na početku nas je virus sve iznenadio, potencijalom da jednu grupu ljudi potpuno uništi“, rekao je dr Nestorović.

Kako kaže, sada je najvažnije da budemo disciplinovani.

„Ne radi se ovde o diktaturi već o brizi za zdravlje građana“, rekao je dr Nestorović.

Kako kaže, trenutno naš zdravstveni sistem nije došao do četvrtine našeg kapaciteta što se tiče korone.

#Branimir Nestorović

#Nebojša Krstić

#koronavirus

'