AKTUELNO

Među 49 obolelih od koronavirusa, na Sajmu je smešteno i jedno dete.

U privremenoj bolnici na Beogradskom Sajmu trenutno je smešteno 49 pacijenta, među kojima je i dete od 10 godina koje nije želelo da se odvoji od majke, rekao je državni sekretar u ministarstvu zdravlja Berislav Vekić. On je dodao da će se uskoro rešiti i problem sa nedostatkom tople vode.

Sa Sajma je do sada otpušteno 18 pacijenata, pa se u toj privremenoj bolnici trenutno nalazi 49 ljudi. Vekić je objasnio da je u pitanju 39 muškaraca i 10 žena, uglavnom mlađe živorne dobi. Dodao je da nastariji pacijent ima 73 godine, a najmlađi 10. Kako je kazao, dečak nije želeo da se odvoji od majke iako je bilo predloženo da se smesti na pedijatriju bolnice "Dragiša Mišović".

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Prema Vrekićevim rečima, na Sajmu nema pacijentata sa hroničnim obolenjima i retkim bolestima, koji se smeštaju isključivo u bolničke ustanove.

Kada su u pitanju uslovi na Sajmu na koje su se mnogi pacijenti žalili, državni sekretar je rekao da to nisu hotelski uslovi, niti se može očekivati da 100 posto budu kao uslovi u opštim bolnicama ili kliničkim centrima, i istakao da se radi na otklanjanju određenih problema među kojima je i nedostatak tople vode. Dodao je da se nada da će taj problem biti rešen za nekoliko dana.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Svaku smenu na Sajmu pokriva 10 lekara i 25 sestara, a Vekić je rekao da će se zavisno od priliva pacijenata povećavati broj medicinskog osoblja.

#Beogradski sajam

#Dete

#koronavirus

'