AKTUELNO

Ovo nije vreme za rat sa društvom i državom kao ni za srpski tradicionalni inat, ne znam šta bi bilo sa nama da se ovakva kriza dogodila pre 2012. godine, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost.

„Mislim da bi u tom slučaju posledice bile katastrofalne i da ne bi mogli da se snađemo ni u finansijskom, a ni kada je reč o zdravstvenoj zaštiti naših građana. Ovde imate situaciju da je ipak taj broj obolelih pod kontrolom i da uprkos toga što stručnjaci kažu da nas tek očekuje „pik“ kada je u pitanju broj obolelih, imamo dovoljno kapaciteta da ih smestimo i da se borimo protiv ove bolesti koja je pogodila čitav svet“, rekao je Rajić i dodao da je neophodno da pomognemo našoj državi i zdravstvenim radnicima tako što ćemo se pridržavati pravila koja nam svaki dan ponavljaju.

Kako kaže, niko te propise nije doneo iz hira niti zato što želi da sedi kući.

Komentarišući to što se pojedinci sa političke scene Srbije, savetuju ljudima da se opiru izolaciji i sede da beže, rekao da bi bilo bolje da ti koji to predlažu kupe Srbiji neki respirator, jer su, kako dodaje, uspeli da na način koji nije moralan troše narodne pare dok su bili na vlasti.

Kako kaže, mere su jako dobro osmišljene u dogovoru sa stručnjacima i apelovao je na sve građane da se i dalje ponašaju kao i do sada u policijskom času, ali i da vikendom gledaju da slobodno vreme provedu u svom domaćinstvu.

„Nije loše da se ljudi malo okrenu svojim porodicama, kao i hobijima koje su možda nekada voleli“, rekao je Rajić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, videli smo da više treba da se ceni zdravlje kao i sve što nam je dato.

„Kada dođe do ovakve situacije svi shvatimo koliko su sve to dragoceni momenti i kako treba da više vodimo računa o svojim bližnjim“, rekao je Rajić.

Kako kaže, i sam se trudi da što manje izlazi iz kuće, kao i da je čuo da se u vreme penzionerskih sata koji su namenjeni za njih, vodi računa  i da su disciplinovani.

„Najteže je ipak penzionerima, oni su stalno u stanu i treba im pomoći i podržati ih da istraju“, rekao je Rajić.

„Sada je vreme za dispilinu, i da se ispoštuje sve što nam kažu stručnjaci. Definitivno se sve mere preduzimaju u svetu, jer ni sami lekari ne znaju kako se sve virus ponaša“, rekao je Rajić.

Kako kaže, ovo je takođe dobra poruka kako izgleda svet sa virusima bez vakciina.

„Kada se ne bi vakcinisali bilo bi mnogo gore i sve iskorenjene bolesti bi nam se vratile“, rekao je Rajić.

#Predrag Rajić

'